При проведенні природоохоронного рейду 5 грудня 2019 року спеціалістами Держекоінспекції Центрального округу та поліцейськими водного патруля підрозділу РО ВО Управління патрульної поліції в Черкаській області в заказнику «Сулинський», що знаходиться на межі Черкаської та Полтавської областей, затримано 2 порушників, які за допомогою 10 сіток вічком 65Х65 мм загальною довжиною близько 700 метрів незаконно виловили в межах заказника рибу видів: Карась 127 шт., Лящ 25 шт., Жерех 10 шт., Короп 40 шт., Плітка 1 шт., Товстолоб 132 шт., загальною вагою 304 кг, чим завдали збитків державі на суму 101 тис. 117 грн. Пише на своїй сторінці у Фейсбук Начальник управління екологічного нагляду Олександр Позняков.

За вчинення незаконних дій по вилову риби на громадян складено адміністративні протоколи за ст. 91 Кодексу України про адміністративні правопорушення (Порушення правил охорони та використання територій та об’єктів природно-заповідного фонду).

На місце події викликана слідчо-оперативна група Глобинського відділу поліції ГУНП в Полтавській області для встановлення обставин вчинення правопорушення. Знаряддя лову сітки та човен марки «Прогрес» під двигуном марки «Сузукі» 90к.с. вилучені. Риба передана на реалізацію до приймального пункту з подальшим перерахуванням коштів до бюджету.

blank

Враховуючи завдану істотну шкоду та значну кількість виловленої риби на об’єктах природно – заповідного фонду вирішується питання про порушення кримінального провадження за ознаками статті 249 КК України (Незаконне зайняття рибним, звіриним або іншим водним добувним промислом).

blank

blank