Виклик про болі в животі у 32-річної жінки надійшов у диспетчерську екстренки сьогодні о 17:00. Чоловік повідомив, що його дружина при надії на 35-му тижні і їй дуже зле. Тож у село Мошурів, що на Тальнівщині, терміново виїхала бригада екстренки. Розповіла речниця черкаської “швидкої” Ірина Назарок.


Дорогою до лікарні жінка розповіла, що ще 10 хвилин тому була на городі, але різкі болі в животі змусили її звернутись за допомогою до медиків. Фельдшер Олена відразу зрозуміла, що родова діяльність увійшла в активну фазу і приймати дитину, швидше за все, доведеться в автомобілі швидкої. Так і сталося: під час транспортування їхали якомога швидше, але навіть із села не встигли виїхати.

«Зупинилися і прийняли дівчинку безпосередньо в авто. За мою практику це другі пологи в автомобілі. Але тоді хлопчик у нас був із Тальянок, а тепер – маємо дівчинку. Дуже швидко все відбулося. Але в такі хвилини відчуваєш всю значимість і відповідальність своєї професії. Добре, що все добре! Вітаємо маму і її родину з новим життям», – поділилась своїми емоціями фельдшер Олена.

Породіллі й новонародженій надали необхідну допомогу та передали колегам з пологового відділення Тальнівської ЦРЛ.