Митрополит московської церкви Феодосій приніс квіти на місце демонтованого храму-МАФу в столиці. Про це повідомили у пресслужбі єпархії УПЦ.

“Для мене, як корінного киянина, те що сьогодні сталося, це трагедія, – прокоментував митрополит Феодосій. – А як ще можна назвати варварське знесення діючого православного храму в центрі Києва? Трагедія. А там, де сталася трагедія – покладають квіти. Я тут сьогодні не як ієрарх, а як громадянин і киянин від народження. Думаю, що сьогодні багато жителів столиці, православних і не православних, віруючих і не віруючих, наслідуватимуть наш приклад. Адже не у всіх же ще остаточно понівечена совість і розтоптана пам’ять…”

Нагадаємо, у Києві 17 травня демонтували будівлю, яку майже 12 років тому на території Національного музею історії України всупереч законодавству самочинно звела релігійна громада Української православної церкви, яка перебуває в єдності з Московським патріархатом. За документами це були три кіоски по 20 квадратних метрів, звідси і зʼявилася назва храм-МАФ.

Зазначимо, Феодосія судять у Черкасах. Його підозрюють у розпалюванні міжрелігійної ворожнечі.