Екс-секретар міськради, депутат Черкаської міськради Олександр Радуцький на сьогоднішній сесії знову порушив питання створення ОСББ в місті. Він каже, деякі люди при намаганні створити ОСББ стикаються з проблемами, повідомляє “Прочерк”.

– Люди з ОСББ на вул. Сергія Амброса, 43 третій місяць не можуть отримати документи від керівника фірми «Нова Якість» Андрія Бортника, щоб відмовитися від його послуг. А він натомість погрожує, що подасть на ОСББ в суд… Цю чуму треба вигнати з міста! – емоційно сказав Радуцький.

Водночас представник згаданого об’єднання впіввласників багатоквартирних будинків не менш поцікавився у влади, хто такий Бортник, щоб приймати рішення за людей, які створили ОСББ.

Мер Черкас Анатолій Бондаренко схвильовано дав завдання департаменту ЖКГ вирішити це питання, «бо люди вже терпіти не можуть».

Тим часом Олександр Радуцький порушив питання щодо великогабаритного сміття.

– Бортник отримує 20 млн грн в рік за “прибирання випадкового сміття” вздовж доріг, 35 млн тільки за три місяці цього року – за утримання доріг, в тому числі за оту машину, що влітку мете, а не замітає, при цьому піднімаючи пилюку. Ну нехай 17 млн на зимове утримання. Але 35 за три місяці! Й це при тому, що в нас бракує коштів на найнеобхідніше! – сказав депутат Радуцький.

– Ми підтримаємо ваш запит, – роздратовано відреагував мер Бондаренко. Забігаючи наперед, зазначимо, що запит прихильники мера не підтримали.

Тим часом, начальник управління вуличної інфраструктури департаменту ЖКК Сергій Отрешко зауважив, що підтримати таке звернення було б “не зовсім правильним”.

– 35 мільйонів – це враховуючи літнє утримання з середини року, зимове прибирання і утримання зелених зон. І ми ж не можемо спрогнозувати, скільки взимку буде снігу. Якщо снігопадів буде менше, можна буде зекономити, – сказав він.

Олександр Радуцький відреагував:

– Ціна на прибирання доріг “склалася історично”, тобто взята зі стелі! Незабаром мають відбутися торги на ці 35 млн на літнє і зимове утримання доріг, прибирання зелених зон. Там беруть участь всі фірми Бортніка. Пропоную торги скасувати, – сказав Олександр Радуцький.

У контексті дискусії депутат Руслан Зоря сказав, що мікрорайон Поляна прибирають власними силами.

– Я пропоную змінити умови торгів. Центральні вулиці повинні бути окремим лотом, а мікрорайони – окремими, їх можуть прибирати дрібні місцеві фірми, з котрих потім можна спитати. А так від снігу підприємець Андрій Бортник чистить спочатку центральні вулиці, а вже потім маленькі. Якби були різні виконавці – такого не було б.

Мер знов сказав, що «в принципі не проти такого», але заперечив проти політизації й звинувачення у злочинах без рішення суду.

Зі свого боку, Отрешко заперечив проти скасування торгів.

– Якщо зараз скасувати торги, місто залишиться без зимового прибирання, – зауважив Отрешко.

Врешті депутати не підтримали запит Олександра Радуцького. Лише десять депутатів проголосували «за». Рішення не прийняли.