Найкривавіші бої на Майдані відбувалися з 18 по 20 лютого 2014 року. Серед загиблих та поранених були і черкащани. Громадське телебачення: Черкаси” презентувало п’ять нарисів про героїв Небесної сотні, які були родом із Черкащини.

Максим Горошишин

Уродженець с. Токмак Запорізької області. Змалечку переїхав на Черкащину, його виховувала тітка. Вивчився на будівельника. Він був мрійником, згадують родичів. Хотів відрити власний ресторан.

“А на Майдан он поехал, потому что его жизнь заставила поехать туда. Он здесь своим родственникам даром не надо был. То он выбрал себе судьбу такую, что уж лучше где-то жить та самому на себя зарабатывать та и все. Он до последнего помогал побитых людей носить. Потому что все же боялись, тогда, когда это все происходило в Киеве, все же боялись в больницу обращаться. То они помогали там этим людям побитым, которые тоже уже погибшие были”, – говорить двоюрідна сестра Максима Наталя Булгакова.

Помер Максим Горошишин 19 лютого у Київській міській лікарні № 17 від запалення легень. Напередодні він нібито отруївся газом на Майдані.