Державний радник юстиції 3 класу, відомий у минулому український політик Юрій Кармазін пообіцяв безкоштовно захищати інтереси Сміли у суді проти ПАТ «НАК Нафтогаз України».

Нагадаємо, що з перемінним успіхом захищати смілян вже зголошувались: Міхеіл Саакашвілі, Юлія Тимошенко, Петро Порошенко, Володимир Гройсман та багато інших.

Про це, посилаючись на слова секретаря Смілянської міськради Костянтина Синьогуба, повідомляє видання Сміла.ua.

Уродженець Звенигородки Юрій Кармазін – український політичний діяч, суддя, народний депутат України 2-го, 3-го, 4-го, 6-го скликання, радник Президента України (липень — серпень 2007), Заслужений юрист України (1996), гетьман Українського козацтва, голова Партії захисників Вітчизни. В 1970-х роках він жив і працював у Смілі.

Раніше Юрій Кармазін розповідав у своїх інтерв’ю для ЗМІ, що вивчав всі документи, пов’язані із роботою НАК «Нафтогаз» та ТОВ «СмілаЕнергоінвест». На його думку, там чітко прослідковуються ознаки корупції. Тому смілянам потрібно звертатись у Національний комітет боротьби з корупцією, не давати спокою Нацполіції та СБУ, які «фактично покривають тих, хто спокійно вивів смілянські гроші в офшори». Також «треба постійно турбувати фінансову розвідку, яка не перекрила ці платежі».

«Нафтогаз» Юрій Кармазін називає «злодієм». На його переконання, це підприємство не виробляє газ, просто є комерційною структурою, тож смілянам «треба боротись і не платити у «Нафтогаз» захмарні борги і штрафи, які нараховані на за що і виникли нізвідки».

Смілянам поки що нав’язують 86 млн грн боргу «Енергоінвеста». Але постійно на слуху інші, більш високі цифри.