Фракція “Голос” в Черкаській міській раді пролобіювала 0,75 га спірної землі в Соснівці з недобудованим напівлегальним готелем для “іноземного інвестора”. Відповідне рішення ухвалила міськрада, пише сайт “Кропива“.

Цьому передувала публічна кампанія з боку представників “Голосу”. Так депутат Сергій Шмиголь принаймні двічі на сесіях виступав на захист “іноземного інвестора”.

Мова йшла про надання в оренду земельної ділянки площею більше 0,75 га ТОВ “Дігер-2004” по вул. Золотоніській 2 в Соснівці. Депутати підтримали лобіювання “Голосу” і віддали ділянку в оренду на 49 років під незавершене будівництво культурно-оздоровчого комплексу. “За” голосували більшість представників усіх фракцій.

Відзначимо, що вказана ділянка із великою судовою історією. Вона була вперше передана в оренду ТОВ “Дігер-2004” у березні 2006 року за мерства Анатолія Волошина, який тривалий час і був співзасновником вказаного товариства.

Переобрана у березні 2006 року міська рада скасувала рішення попереднього скликання про передачу в оренду цієї ділянки. Рішення міськради про скасування оренди, станом на 2013 рік, пройшло всі судові інстанції і визнано правомірним.

В 2014 році прокуратура на захист інтересів громади домоглася скасування договору оренди та повернення ділянки у комунальну власність. Позиція прокуратури була підтверджена судами першої та апеляційної інстанцій у 2014 році. В 2019 році касаційна інстанція відмовилася від розгляду справи через пропуск строків касаційного оскарження.

Незважаючи на юридичну еквілібристику готельний комплекс всі ці роки поступово будувався.

Нинішнім власником ТОВ “Дігер-2004” є бельгієць Франкен Кріс Джозеф, він планує добудувати готель та займатися готельним бізнесом.

На фото будівля недобудованого готелю на сьогоднішній день.