Голову Єрківської громади, що на Черкащині, Леоніда Польового можуть притягнути до відповідальності за невиконання законних вимог представника Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини. Про це інформує мешканка Ватутінської громади Раїса Шейко, яка зверталася з офіційними запитами до Польового, але всупереч Закону України «Про доступ до публічної інформації» та Закону України «Про звернення громадян» належної відповіді так і не отримала. Врешті змушена була звернутись за допомогою до Уповноваженого Верховної Ради. Пише видання «Вісті Черкащини».

«Я не одноразово зверталась до Єрківського селищного голови стосовно ремонту дороги «Ватутіне – Стебне», – каже жінка. – Селищний голова вирішив зі мною погратись, а заодно і зі всіма мешканцями громади, яким потрібна дорога до Ватутіного. Я почекала деякий час і подала звернення до Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини. Селищний голова Леонід Польовий вирішив, що він може погратись і з Уповновноваженим Верховної Ради України з прав людини, і не виконав всі вимоги Уповноваженого, а тільки частково. Складено протокол про адміністративне порушення і передано до Звенигородського райсуду. Хай заплатить штраф від 1700 до 3400 грн. Думаю, це не останнє моє звернення з приводу дороги «Ватутіне – Стебне», і побачимо, чи буде памʼятати Польовий про ту дорогу, чи, може, буде платити по 3400 грн штрафу кожного місяця. Це такий гарний спосіб нагадування держслужбовцям про їхні обовʼязки (про дороги, вбиральні й інші проблеми)».

Представник Уповноваженого в Черкаській області Максим Тептюк поінформував пані Раїсу, що «відносно селищного голови Польового Леоніда Олексійовича складений протокол про адміністративне правопорушення від 16.01.2024 за статтею 188-40 Кодексу України про адміністративні правопорушення, а саме: невиконання законних вимог представника Уповноваженого у Черкаській області».

Зазначений протокол направлено для розгляду і прийняття рішення до Звенигородського районного суду.

Санкція статті 188-40 передбачає накладення штрафу на посадових осіб, громадян – суб’єктів підприємницької діяльності від ста до двохсот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян. Нині це від 1700 до 3400 грн, як і зазначала пані Раїса.