Вдруге у Черкасах сталась пожежа сухого гілля в районі вулиці Смілянської, 164. Через затримку із повідомленням, пожежа встигла швидко поширитися на площу близько 500 кв.м., повідомили у пресслужбі ДСНС Черкащини.

На боротьбу з вогнем до місця події були спрямовані чергові караули одразу двох пожежно-рятувальних частин. Оперативне розгортання на місці події пожежно-рятувальних підрозділів дозволило швидко локалізувати пожежу та запобігти її поширенню на значну площу. На місці пожежі розгорнуто оперативний штаб Управління ДСНС на чолі із першим заступником начальника Управління.

Це вже друга пожежа за цією адресою. Минулий випадок трапився 23 вересня. Тоді, на боротьбу з пожежою, яка поширилася на площу у 700 кв. метрів, були залучені 4 одиниці техніки та 20 чоловік особового складу, а ліквідація вогню тривала до ранку 24 вересня.

Тоді, у вересні, у розпал передвиборчої кампанії на місці пожежі масово піарились кандидати у депутати міської ради та на міського голову Черкас.

“До цього в Черкасах на пожежах ще не бачили такої кількості політиків та кандидатів у депутати/міські голови”, – вражено тоді писав на “Фейсбуці” заступник мера Черкас Ігор Волошин.

А рятувальники, мабуть, ще довго були в шоці від запитання кандидата на посаду міського голови Віктора Євпака, який бігав за пожежниками з питанням “а чи можна це загасити?”

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У всьому винен мер: як опоненти Бондаренка Черкаси від палаючої купи сміття “рятували”

Тоді багато було розмов про екологічну катасторфу і смертельну небезпеку…

А цього разу все спокійно. Мабуть, тому що вибори закінчилися. І рятувальники можуть спокійно гасити вогонь, а не переживати, що у вогняній стихії можуть постраждати чергові “месійки”, які своїм галасом нароблять “інформаційного диму” більше, ніж від вогню…