У Черкасах триває голосування за проекти Громадського бюджету. Містяни можуть проголосувати за чотири проекти, які їм найбільше сподобались. Редакція «Про все» зібрала вісім проектів культурно-освітніх заходів, які можуть реалізувати в місті.

ФЕСТИВАЛЬ “ГАЙДА-FEST – 2019”

blank

Опис проекту та його мета: Проведення в Черкасах масштабного музично-мистецького фестивалю.

Культурний захід має на меті зібрати тисячі гостей з інших міст країни та відкрити для них наші туристичні місця. У програмі: музична сцена, гурткова галявина, всеукраїнський зліт автостоперів та мандрівників, ярмарка hand-made, майстер-класи, спортивна галявина, наметове містечко, пішохідні екскурсії містом. Фестиваль пропагує сучасну українську культуру та активний і тверезий відпочинок.

Місце розміщення проекту: парк Долина Троянд.

Орієнтовний бюджет проекту:  800 тисяч гривень.

ЧЕРКАСЬКИЙ КНИЖКОВИЙ ФЕСТИВАЛЬ

blank

Опис проекту та його мета: Проведення у квітні 2019 року третього Черкаського книжкового фестивалю.

Метою проекту є сприяння культурному розвитку регіону, відродженню ролі книги у розвитку суспільства через популяризацію вітчизняної книговидавничої продукції.

В рамках фестивалю проходитимуть: виставка-продаж книг, письменницькі презентації, лекції від громадських діячів та цікавих особистостей, перформенси,  майстер-класи тощо.

Місце розміщення проекту: вул. Хрещатик, 196.

Орієнтовний бюджет проекту:  290 тисяч гривень.

ВІДКРИТИЙ ЧЕМПІОНАТ ЗІ СПІДКУБІНГУ “CHAK CHAMP OPEN – 2019”

blank

Опис проекту та його мета: Проведення на базі Черкаської гімназії №9 ім. О.М. Луценка турніру зі спідкубінгу (складанні кубика Рубика).

На думку авторів проекту, такий турнір буде заохочувати бажаючих до самовдосконалення, розвиватиме швидкість рук та швидкість мислення.

Місце розміщення проекту: вул. Юрія Іллєнка, 52., Черкаська гімназія №9 ім. О.М. Луценка.

Орієнтовний бюджет проекту:  290 тисяч гривень.

МІСЬКИЙ ВІДКРИТИЙ ДЕБАТНИЙ ТУРНІР ДЛЯ УЧНІВ 6 – 11 КЛАСІВ

blank

Опис проекту та його мета: Організація та проведення у жовтні 2019 міського дебатного турніру для учнів 6 – 11 класів.

В проекті зазначено, що дебати розвивають в школярів вміння критично мислити, аргументовано доводити свою точку зору, чіткого висловлювати думки та впевнено будувати публічний виступ.

Місце розміщення проекту: вул. Хрещатик, 218., дебатний клуб “Максимум” Черкаської спеціалізованої школи І-ІІІ ступенів №17.

Орієнтовний бюджет проекту:  64 тисячі гривень.

ЧЕРКАСЬКИЙ ІНТЕЛЕКТУАЛЬНИЙ КЛУБ “ЧІГРА”

blank

Опис проекту та його мета: Річна програма проведення інтелектуальних ігор для дітей, молоді та всіх охочих. Проведення ігор в форматі “Що?Де?Коли?”, “Брейн-ринг”, Quiz.

Автори проекту зазначають, що діяльність такого клубу дозволить підвищити якість культурного та інтелектуального рівня черкасців.

Місце розміщення проекту: м. Черкаси

Орієнтовний бюджет проекту: 195 тисяч гривень.

FREE WALKING TOURS CHERKASY

blank

Опис проекту та його мета: Організація серії неформальних сучасних екскурсій різними маршрутами Черкас, що творяться містянами, закоханими в Черкаси.

На думку авторів проекту, завдяки екскурсіям черкащани та гості міста зможуть ближче познайомитись із містом. Такі заходи підвищать його привабливість.

Місце розміщення проекту: м. Черкаси.

Орієнтовний бюджет проекту:  81 тисяча 200 гривень.

МИСТЕЦЬКИЙ ІНТЕГРАЦІЙНИЙ ФЕСТИВАЛЬ “ART-МАНІЯ”

blank

Опис проекту та його мета: Проведення фестивалю, присвяченого міжнародному Дню людей з інвалідністю.

Автори проекту переконані, що такий захід допоможе поєднати творчі зусилля здорової людини та митця-початківця, який має вади здоров’я.

Місце розміщення проекту: Обласна філармонія, Обласний музично-драматичний театр, Палац культури «Дружба народів», Палац молоді.

Орієнтовний бюджет проекту:  36 тисяч 700 гривень.

ДИЗАЙН-СПІЛЬНОТА «GAME OF FONTS»

blank

Опис проекту та його мета: Організація заходів черкаської дизайн-спільноти «Game of Fonts», реалізація творчих здібностей молоді Черкас.

Мета: виховувати естетичний смак громадян, забезпечити професійне зростання спеціалістів у галузі дизайну. Розвиток спільноти однодумців забезпечить реалізацію творчих здібностей молоді Черкас.

Місце розміщення проекту: м. Черкаси.

Орієнтовний бюджет проекту:  200 тисяч гривень.

Нагадаємо, цього року на Громадський бюджет містяни подали 122 проекти, з них 87 – було допущено до голосування за найкращий проект. На проекти, запропоновані черкащанами, виділили 10 мільйонів гривень. За умовами конкурсу максимальна вартість проекту становить 2 мільйони гривень.

blank

Голосування за обрані проекти Громадського бюджету проходить як у цифровому, так і в паперовому форматах. Також, охочі матимуть змогу проголосувати через мобільний додаток.