У Черкасах триває голосування за проекти Громадського бюджету. «Про все» зібрали чотири проекти в освітній галузі, які можуть реалізувати в місті.

ІНТЕЛЕКТ-ЦЕНТР “ПІВДЕННО-ЗАХІДНИЙ”

Громадський бюджет: чотири освітні проекти для Черкас

Опис проекту та його мета: Створення на базі бібліотеки-філії №2 для дітей Черкаської міської ЦБС Інформаційного Інтелект-Центру сімейного типу.

Автори проекту зазначають, що у разі перемоги, в Інтелект-центрі буде діяти спеціалізований напрямок роботи: центр профорієнтації, центр правової та психологічної підтримки, центр розвитку творчих здібностей, центр дозвілля.

Місце розміщення проекту: вул. Сумгаїтська, 24/1.

Орієнтовний бюджет проекту: 140 тисяч гривень.

БІБЛІОХАБ 

Громадський бюджет: чотири освітні проекти для Черкас

Опис проекту та його мета: Створення у Центральній міській бібліотеці імені Лесі Українки безкоштовного мультимедійного простору для зустрічей, навчання, обміну думками та ідеями.

На думку авторів проекту, БібліоХаб – це окрема кімната для спільної праці, проведення тренінгів, лекцій, майстер-класів для творчих, активних, креативних черкащан, які генерують ідеї для розвитку нашого міста. Бібліотека знаходиться у центрі міста, де гарна транспортна розв’язка, та працює у вихідні дні.

Місце розміщення проекту: вул. Хрещатик, 200

Орієнтовний бюджет проекту: 209 тисяч 500 гривень.

Студія “КЛУБ ТВОРЧОГО ДОЗВІЛЛЯ”

Громадський бюджет: чотири освітні проекти для Черкас

Опис проекту та його мета: Студія “Клуб Творчого Дозвілля” покликана вирішити проблему втрати комунікативних навичок, соціальних зв’язків у суспільстві, проблеми налагодження діалогу між представниками різних поколінь, батьками та дітьми.

Основні напрямки роботи студії: “Бук-трейлер”, клуб майбутніх поетів та письменників “Крапка Кома”, “Школа блогерства”, “Культура мовлення”, Skype консультації “Conversation”, навчальний центр з комп’ютерної грамотності й інші.

Місце розміщення проекту: вул. Благовісна 280.

Орієнтовний бюджет проекту: 299 тисяч гривень.

БІБЛІОТЕКА БЕЗ МЕЖ

Громадський бюджет: чотири освітні проекти для Черкас

Опис проекту та його мета: Метою проекту є модернізація бібліотеки. Громада міста отримає сучасний, технічно обладнаний, загальнодоступний простір для навчання, спілкування, творчих зустрічей, дозвілля – єдиний культурно-освітній центр мікрорайону.

На думку авторів, реалізація проекту надасть можливість незахищеним верствам населення долучитися до новітніх технологій та навчальних проектів (“Школа комп’ютерної грамотності”, “Бібліотечний репетитор”, творча студія “Жар-птиця”).

Місце розміщення проекту: вул. 30-річчя Перемоги, 22 (приміщення ЧМЦБС бібіліотеки-філії № 8 для дорослих).

Орієнтовний бюджет проекту: 141 тисяча гривень.

Нагадаємо, цього року на Громадський бюджет містяни подали 122 проекти, з них 87 – було допущено до голосування за найкращий проект. На проекти, запропоновані черкащанами, виділили 10 мільйонів гривень. За умовами конкурсу максимальна вартість проекту становить 2 мільйони гривень.

Громадський бюджет: вісім спортивних проектів для Черкас

Голосування за обрані проекти Громадського бюджету проходить як у цифровому, так і в паперовому форматах. Також, охочі мають змогу проголосувати через мобільний додаток.