Голова облдержадміністрації Роман Боднар спільно з представниками спеціалізованих служб і формувань територіальної підсистеми єдиної державної системи цивільного захисту Черкаської області перевірив готовність регіональної мобільної оперативної групи до реагування на надзвичайні ситуації та події техногенного й природного характеру в зимовий період. На базі Черкаського інституту пожежної безпеки ім. Героїв Чорнобиля України розташували сили й засоби спеціалізованих служб цивільного захисту. Очільник області оглянув пересувний пункт управління, вузол зв’язку та наметове містечко, у цілому матеріально-технічне забезпечення служб, поспілкувався з тамтешніми фахівцями.

– У зимовий період ефективність діяльності служб надзвичайно важлива, адже йдеться про захист людей, їхній порятунок при потребі, тож мусимо бути готовими до можливих надзвичайних ситуацій, – зауважив Роман Боднар. – Це і розгортання теплових пунктів, і підготовка особового складу, й інформування населення про дії у випадку надзвичайних ситуацій.

Загалом же очільник області зауважив, що приємно вражений високою матеріально-технічною базою підрозділів та інших сил і засобів й додав:

– Особовий склад готовий, бойовий дух потужний, керівництво тримає руку на пульсі. Натомість органи влади готові підтримувати служби, аби рівень матеріально-технічного забезпечення став ще вищим.

blank

Зауважимо, до складу обласної мобільної групи оперативного реагування входить 33 одиниці техніки й засобів, особового складу – 64. Працюють: протипожежна спеціалізована служба, спецслужба охорони публічного порядку, медична, служба енергетики, також транспортного забезпечення, комунально-технічна спецслужба та служба торгівлі й харчування.

blank

Між тим, голова облдержадміністрації ознайомився з умовами спортивного комплексу на базі Черкаського інституту пожежної безпеки та безпосередньо з умовами освітнього закладу.