Два роки поспіль за ініціативи директора ТОВ «НВФ «Урожай» Олександра Воскобойніка у громадах Черкащини та Київщини проходять благодійні концерти гурту «Крутий Заміс», під час яких відбувається збір коштів на потреби Збройних сил України.

blank

Донати одразу передають місцевим волонтерським організаціям, які купують необхідне за запитами військових земляків. Зокрема торік відбулося 80 таких благодійних концертів, які допомогли зібрати більше 2 млн грн на підтримку ЗСУ.

Прикметно, що перший благодійний концерт у новому, 2024 році, відбувся у Каневі, в духовній столиці нашої країни. Родзинкою концерту стала нова пісня-гімн, написана «Крутим Замісом» для Луганського прикордонного загону. Слова гімну написав заступник директора ТОВ «НВФ «Урожай» Юрій Романча, який сам свого часу служив у прикордонних військах. Він його вперше і виконав з гуртом «Крутий заміс».

blank

«Пісня, яку ми презентували, написана на проханняприкордонників. І наші захисники її оцінили, – сказали, що в саме яблучко», – розповів директор ТОВ «НВФ «Урожай» Олександр Воскобойнік.

blank

За його словами, окрім концерту, цього дня в Каневі для громад району презентували грантову програму «Час діяти, Україно». Також під час концерту допомогу від «Урожаю» отримали переселенці, що нині мешкають в Каневі та в Черкасах.

blank

«Практично все, що ми робимо, ми робимо для ЗСУ, для наближення нашої Перемоги. Зокрема, нещодавно на День сільського господарства найкращі працівники «Урожаю» мали отримати премію, і всі вони вирішили віддати ці кошти на потреби військових. В нас на підприємстві – 59 мобілізованих працівників, і премії було розділено між цими захисниками», – зазначив Воскобойнік.

blank

Пісня, презентована у Каневі, не перша на військову тематику і не перша написана на замовлення захисників.

«Проханням прикордонників було: напишіть таку пісню-гімн, щоб нашим військовим під неї хотілося бити ворога і жити, а не вмирати. Адже, прикордонники – це та частина Сил оборони, яка першою зустрічає ворога», – розповів засновник гурту та автор пісні Юрій Романча.

blank

Канівці та гості заходу також схвально оцінили прем’ру, та й всі пісні «Крутого Замісу», що звучали цього дня зі сцени. А ще – активно вкидали кошти у скриньки. І назбирали близько 20 тисяч гривень.

blank

«Під час концертів «Крутого Замісу» на Черкащині одним із правил є те, що зібрані кошти залишаються в громаді, і передаються до волонтерського центру громади, де, власне, і відбувався захід. Адже волонтери краще знають запити від військових. В Каневі кошти отримає Наталія Шульга і її волонтерських хаб», – розповів представник ГО «Патріоти рідного краю» на Канівщині Михайло Фесенко.

За його словами, нині військові найчастіше просять техніку: ударні та розвідувальні дрони, рації, обладнання до них. Один з «мавіків» днями якраз і буде передано військовим.

Варвара Горова