“Хабарну” справу екс-директора бласного лабораторного центру Держсанепідслужби закрили за строком давності. Відповідну ухвалу виніс Придніпровський суд за клопотанням обвинуваченого, пише “Кропива“.

За даними слідства у травні 2013 року на той час в.о. директора установи Юрій Бондаренко вимагав та отримав 10 тис. грн. неправомірної вигоди за успішне проведення експертизи миючих засобів які мали завозитися з Бельгії.

Вина підсудного підтверджувалася в тому числі і засобами негласного контролю за вчиненням правопорушення. Так під час зустрічі у кабінеті в.о. директора з хабародавцем, останній повідомив, що приніс “десять”, а підсудний, тримаючи окуляри в руці, підійняв папери на столі і жестом вказав куди слід покласти кошти, що той і зробив, після чого вони удвох вийшли з кабінету.

В жовтні 2015 року підсудний визнав свою вину лише за статтею шахрайство і був засуджений до штрафу в 629 грн. Прокуратура оскаржила такий вирок і під час повторного розгляду обвинуваченого було вже засуджено за отримання неправомірної вигоди до штрафу 25500 грн.

Підсудний не визнав своєї вини та пояснив, що до нього звернувся раніше незнайомий чоловік з питанням проведення експертизи миючих засобів, ознайомившись з документами він виявив, що їх установа неакредитована проводити такі експертизи та порекомендував звернутися до відповідної установи в столиці. Наступної зустрічі чоловік зайшов до його кабінету і залишив гроші на столі. Він не встиг відреагувати, тому що йому потрібно було терміново відлучитися.

Повторний вирок був підтверджений в апеляції, але його було скасовано в касаційній інстанції та відправлено справу на новий розгляд до суду першої інстанції де її і було закрито.