Господарський суд Черкаської області своїм рішенням стягнув з департаменту ЖКК Черкаської міської ради на користь підприємства “Черкаси-Інтерстрой” 3,93 млн грн. 19 червня кошти були перераховані підприємству. Як зазначається в тексті рішення, підприємство звернулося в суд через неналежне виконання департаментом умов договору на капітальний ремонт вулиці Першотравневої (нині – Героїв Холодного Яру), що був укладений 5 грудня 2016 року. “Черкаси-Інтерстрой” вимагав сплатити аванс на 3,93 млн грн., пише “Інфоміст”.

Тендер на ремонт Першотравневої провели ще в кінці 2016 року. Його виграв “Черкаси-Інтерстрой” із пропозицією в 45,87 млн грн. Ремонт об’їзної мав бути профінансований з Фонду регіонального розвитку.
У 2017 році ремонт так і не стартував. Рішенням міськради від 20 березня цього року затверджено бюджетні призначення на капремонт об’єкту у розмірі 7,88 млн грн.

Міський голова Черкас у своєму “Фейсбуці” просить передбачити місту субвенцію в 40 мільйонів гривень на ремонт вулиці Першотравневої. Водночас сьогодні виконком ухвалив рішення перекрити рух транспорту вулицею Героїв Холодного Яру на 3 місяці через виконання будівельних робіт. Директором “Черкаси-Інтерстрой” є екс-депутат міськради Володимир Халай. Ця фірма з 2016 року не може завершити будівництво запасного футбольного поля на Центральному стадіоні. На об’єкті вже освоєно більше 4 мільйонів гривень. Як раніше повідомлялось, близькі до Халая структури цьогоріч можуть освоїти майже 20 мільйонів гривень на поточному ремонту міських доріг.

Джерело: infomist.ck.ua
© infomist.ck.ua