Мультифункціональні ліжка з матрацами, медичні тумбочки, ходунки для хворих, крісла для пересування, стільчики, металевий столик для перев’язування хворих (всього 70 позицій) – цю гуманітарну допомогу з Фінляндії організували і 19 березня 2024 року доставили у лікарню громади депутат Черкаської облради Ігор Новицький та підприємець Володимир Мовчан. Про це пише видання “Вісті Черкащини“.

– Медичні меблі для всіх відділень закладу передали мої фінські друзі: Harri Seppälä, Vitaliy Kalendruz. З організаційними питаннями допомогли благодійний фонд «Збережи Україну!» та Ростислав Заволока, за що я їм щиро вдячний. Хочу зазначити, що Harri Seppälä на постійній основі підтримує українців з першого дня повномасштабного вторгнення. Не один рік ми допомагаємо покращувати якість послуг, які надає населенню громади наша лікарня. Завдяки ефективній роботі медичного персоналу, директора, місцевих підприємців, міської ради ми зберегли лікарню для мешканців Тальнівщини. Сподіваюся, що, співпрацюючи з благодійними фондами, надалі підтримуватимемо нашу медичну установу. Адже ми всіма силами готові допомагати, вкладаючи у неї кошти, щоб лікарня стала найкращою в районі та області, – сказав Новицький.

Головний лікар Олег Солодько зазначає, що така підтримка наразі вкрай необхідна, адже потік людей, які потребують допомоги, не зупиняється:

– Для нашого медичного закладу така поміч досить важлива, адже кількість пацієнтів збільшується. Ми дякуємо нашим меценатам – Володимиру Мовчанові та Ігореві Новицькому – за постійну підтримку. У наш заклад вони вклали не один мільйон гривень. Уже декілька років Володимир Мовчан забезпечує заклад сучасним медичним обладнанням європейського рівня. Завдяки цьому збільшилася можливість рятувати й ще краще лікувати наших пацієнтів, а також заробляти кошти, що інвестуються в нове оснащення, ремонти, лікарські засоби тощо.

До того ж головний лікар повідомив, що минулого року 28 ліжок в лікарню було доставлено з Голландії, а минулого тижня надійшло десять з обласного управління охорони здоров’я.