У м. Черкаси при проведенні інспекційного відвідування суб’єкта господарювання, що надає населенню інформаційні послуги, посадові особи Управління Держпраці у Черкаській області виявили, що на території товариства з обмеженою відповідальністю певні особи виконують трудові функції, проте офіційно роботодавцем трудові відносини з найманими працівниками не оформлені.

Інспекційне відвідування проводилося спільно з представниками Служби безпеки України. Посадові особи Управління виявили, що 18 осіб допущено до роботи без укладання трудового договору та повідомлення відповідного територіального органу Державної фіскальної служби про прийняття працівника на роботу.

Відповідно до ст. 265 Кодексу законів про працю України за використання праці найманих працівників без оформлення трудових відносин на товариство накладено фінансові санкції у 30-кратному розмірі мінімальної заробітної плати за кожного працівника, щодо якого скоєно порушення. Таке порушення вимог трудового законодавства коштуватиме товариству 2 млн 010 тис. 420 грн.

Про це повідомили в управлінні Держпраці у Черкаській області.