Серед захоплених росіянами моряків двоє уродженців Черкащини – 23-річний Олег Мельничук зі Сміли і 24-річний уродженець Христинівки Владислав Костишин. Батьки полоненого моряка Костишина розповіли про сина, пише Газета по-українськи.

Мати Владислава працює медичною сестрою в дитячому садку.

“У нас робітнича сім’я, – розказує Людмила Анатоліївна. – Батько має інвалідність, але працює водієм і сторожем. Владик учився дуже гарно. Десь із 9 класу почав мріяти про море. У 2012 році поступив у Севастопольське училище. Після зради керівництва й більшої частини курсантів переїхав в Одесу. Двічі ходив у далекі походи в закордонні країни. Стажувався на “Нікополі”. Був штурманом. Після закінчення навчання в лютому 2019 року мав стати командиром цього човна”.

Владислав Костишин про похід в Маріуполь нічого не розповідав рідним.

“Коли не подзвониш, відповідав коротко: “Мамо, в мене все добре”. Востаннє говорила з ним у четвер, 22 листопада. Проговорився, що скоро йтимуть у похід. Куди – не сказав. Зараз знаю, що він у полоні, але не поранений. Він у нас – великий патріот. У російськомовній Одесі син розмовляв виключно українською. З інституту, де він навчався, мені вже телефонували. Сказали, що син у полоні і його витягатимуть звідти. Хочу аби всі помолилися за нього”.

Окрім сина родина має ще й молодшу доньку. Вона – студентка одного із місцевих вузів.