В ході останнього засідання сесії Канівської міської ради у четвер, 7 червня ц.р., секретар міськради Сергій Ткаченко ознайомив депутатів із відповіддю Державної служби України з безпеки на транспорті (Укртрансбезпека) на звернення міської ради щодо заходів стосовно збереження від руйнування мостового переїзду через річку Дніпро.

В.о.Голови Державної служби України з безпеки на транспорті В.Дідківський інформує, що підпунктом 15 пункту 5 Положення про Державну службу України з безпеки на транспорті визначено, що Укратрансбезпека відповідно до покладених на неї завдань здійснює габаритно-ваговий контроль транспортних засобів на автомобільних дорогах загального користування.

«Заходи габаритно-вагового контролю здійснюються відповідно до Порядку здійснення габаритно-вагового контролю та справляння плати за проїзд автомобільними дорогами загального користування транспортних засобів та інших самохідних машин і механізмів, вагові та/або габаритні параметри яких перевищують нормативні, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 27.06.2007 №879.

Відповідно до пункту 6 Порядку габаритно-ваговий контроль, крім документального, здійснюється виключно в пунктах габаритно-вагового контролю посадовими особами та/або працівниками відповідних органів. Отже, у разі облаштування майданчика для розміщення пересувного пункту габаритно-вагового поряд мостового переїзду через річку Дніпро м.Канів Черкаської області Укртрансбезпека матиме можливість підвищити ефективність  заходів габаритно-вагового контролю», – йдеться у відповіді.

– Найближчим часом ми звертатимемося до Канівської ГЕС, щоб передбачити облаштування такого майданчика на в’їзді в місто, імовірно в районі пам’ятника Кобзарю, – зауважив міський голова І.Ренькас.