За процесуального керівництва прокурором Смілянської окружної прокуратури скеровано до суду обвинувальний акт стосовно жителя м. Канів Черкаської області за фактом незаконної порубки, вчиненої на території природно-заповідного фонду. Інформують у пресслужбі обласної прокуратури.


Вказана особа обвинувачується в тому, що знаходячись на території Канівського природного заповідника Київського національного університету імені Тараса Шевченка, в адміністративних межах м. Канів, Черкаського району Черкаської області, у липні поточного року незаконно зрубав декілька кленів, чим спричинив шкоду природному комплексу.

Дії правопорушника кваліфіковано за ч. 3 ст. 246 КК України.

Санкція статті передбачає покарання у виді штрафу від тисячі п’ятисот до двох тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або обмеженням волі на строк від трьох до п’яти років, або позбавленням волі на той самий строк.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України, ст. 6 Європейської конвенції про захист прав людини та основоположних свобод особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.