Канівська центральна районна лікарня розгортається як медичний заклад першої хвилі для лікування пацієнтів із коронавірусною інфекцією.

Про проблеми та потреби медичного закладу для надання медичної допомоги хворим із діагнозом COVID-19 говорили в ході останньої апаратної наради Канівського міського голови Ігоря Ренькаса з керівниками структурних підрозділів виконавчого комітету міської ради та директорами комунальних підприємств міста у п’ятницю, 25 вересня ц.р.

Нагадаємо, досі хворих на коронавірус з Канева Канівська ЦРЛ на госпіталізацію направляли до інших, визначених для цього, закладів області –  Черкаської інфекційної, Черкаської обласної, Уманської міської, Черкаської ЦРЛ, Шполянської, Маньківської, Золотоніської та Корсунь-Шевченківської районні лікарні. Зважаючи на наповненість ліжко-місць у цих закладах (на сьогодні вона становить майже 66%) до лікарень першої хвилі зарахували і Канівську ЦРЛ.

Для налагодження безперебійного робочого процесу для лікування хворих на коронавірус потрібно організувати гаряче харчування для персоналу, придбати додатково засоби індивідувального захисту, дезінфекційні засоби, ліки тощо.