За підтримки профспілкового комітету ПАТ «Черкасиобленерго» колектив Канівського РЕМ здійснив поїздку вихідного дня та відвідав мальовничий ландшафтний парк у селі Буки Київської області. Даний парк був заснований у 1996 році підприємцем Іваном Сусловим, власником агропромислової корпорації “Сквира”. Повідомили у прес-службі Товариства.

Під час екскурсії колективом РЕМ було відвідано Поляну казок з дуже красивими казковими фігурами та міні-зоопарк, де живуть лев, ведмеді, олені, вовченята, страус та інші тварини.

blank

Також на території парку знаходиться храмовий комплекс, який  включає в себе дзвіницю Святого Даниїла, названу на честь Данила Кучми, батька колишнього президента України.

blankЦікавинкою парку є фонтан, який стояв на Майдані Незалежності до реконструкції. Після реконструкції площі в 2001 році розібраний фонтан багато років припадав пилом на одному зі столичних складів, і його деталі потихеньку розтягували.

blank

Іван Суслов організував транспортування фонтану до села Буки, де його два роки ремонтували. Кілька металевих пелюсток чаші відлили заново, було замінено насосне обладнання і граніт, встановлено додаткове освітлення. У 2011 році фонтан було відкрито й відтепер він зустрічає гостей біля входу до парку. Але метою поїздки було не лише отримання приємних вражень від красот природи. Енергетики виявили і професійний інтерес: справа в тому, що у парку побудована міні-ГЕС, яка забезпечує електрикою всю територію парку.

Канівчан приємно здивував той факт, що ГЕС дуже органічно вписана в ландшафт і є цікавим дизайнерським рішенням. Але колеги-енергетики з Київщини на цьому не зупиняються і надалі планують побудувати каскад таких невеликих ГЕС для забезпечення електроенергією всього Сквирського району.

blank

blank

blank