Картина «Вільна» вихованиці Катеринопільського будинку дитячої та юнацької творчості Софії Штепан, як розповіла директор закладу Олена Піщана, отримала визнання на конкурсі «Україна майбутнього», що проходив восени минулого року у Городищі й де було відзначено 8 найкращих робіт. У конкурсі взяли участь діти з Катеринопільської, Городищенської і Корсунь-Шевченківської громад. Найкращі малюнки обрали для участі в благодійному аукціоні на підтримку ЗСУ. Перед аукціоном їх мали підписати відомі київські держпосадовці. Роботу Софії підписав голова Верховної Ради України Руслан Стефанчук. «До Перемоги!» – таке побажання поруч із автографом залишив він на малюнку дівчинки. Пише видання “Вісті Черкащини“.

«Софія – молодець. Я з нею познайомилась на початку навчального року, дуже творча дівчинка. Вона також займалась бісероплетінням та виготовляла вироби з джгута. Її роботи не раз виборювали призові місця на різноманітних конкурсах», – каже наставниця гуртка образотворчого мистецтва Дар’я Дейнега.

«Я живу в Катеринополі, – розповідає Софія, – навчаюсь у Катеринопільському ліцеї, де моє життя стало ще кращим. Мрію стати дизайнером інтер’єру. Мені подобається малювати. Це моє хобі. Раніше я ходила на бісер і рукоділля, грала у футбол. Тепер малюю і займаюсь танцями. Малюванням захоплююсь рік, а на гурток образотворчого мистецтва пішла з вересня. Я назвала свою картину «Вільна», бо саме такою уявляю нашу країну в майбутньому. Ідея картини полягає в тому, щоб Україна була вільною і незалежною. Щоб всі діти жили в мирі й достатку, любові й повазі. Ніколи не бачили війни та смерті. Тому картина так і називається – «Вільна».

Аукціон з продажу дитячих малюнків (з автографами посадовців) організатори обіцяють провести в Черкасах найближчим часом.