Як раніше повідомлялося на виконкомі Катеринопільської селищної ради (Черкащина) визначились із перейменуванням вулиць та провулків, які необхідно було декомунізувати. На розгляд сесії винесли такий варіант: провулок Енгельса у Катеринополі запропонували перейменувати на провулок Луговий; провулок Карла Маркса (теж у селищі) на провулок Студінський; провулок Жукова в Петраківці на провулок Яблуневий; вулицю Третяка у Вікниному на вулицю Центральна; вулицю Терешкової в Пальчику на вулицю Миру. Пише видання “Вісті Черкащини“.

Варто зауважити, що попри проведені громадські обговорення, не всі мешканці громади таке перейменування підтримали, вважаючи, що дані об’єкти топоніміки мали б отримати імена українських героїв, а не нейтральні назви, ніби в якійсь банановій республіці без державницької ідеології. З погляду патріотично свідомих громадян, провулки Карла Маркса та Енгельса доречно було б перейменувати за аналогією до вже перейменованих відповідних вулиць – на В’ячеслава Чорновола й Сергія Єфремова, вулицю Третяка на вулицю повстанського отамана Чорного Ворона, якого, за однією із версій, Третяк убив, а вулицю радянської космонавтки, депутатки російської держдуми Валентини Терешкової на вулицю Леоніда Каденюка, людини, яка є гордістю української космонавтики. Провулок Жукова – на провулок Героїв України. Варіантів безліч. Але виконком Катеринопільської селищної ради підтримав саме «нейтральні» назви і виніс їх 28 квітня на розгляд третього засідання 21 сесії.

Можна було сподіватись, що депутати проявлять принципову позицію і відійдуть від принципів «нейтрального» перейменування, але не склалося: 17 – за, 0 – проти, 0 – утрималися, 10 – відсутні.