Керівників комунальних підприємств Сміли тепер прийматимуть на посади після конкурсного відбору. За словами радниці міського голови Ольги Коломієць, такі нововведення узаконили розпорядженням секретаря міської ради від 29.03 цього року для того, щоб урівняти можливості всіх кандидатів позмагатись за посаду директора КП нашого міста. Адже раніше якщо у керівника підприємства закінчувався контракт, угоду автоматично продовжували і не було ніякої ротації кадрів. Пише сайт Сміла.UA.


У міській раді також розробили типовий контракт між керівником комунального підприємства і міською владою. Контракт оприлюднений на сайті міської ради.

Першим випробувати нововведення може директор СКП «Комунальник» Сергій Ананко, у якого 19 травня закінчується 5-річний контракт. На черзі – директор КП «Медіа-центр».

Демократичний підхід і конкурсне змагання між претендентами на керівну посаду – це наче як позитивна зміна. Але опонентів команди секретаря міської ради Віктора Федоренка цікавить питання – чому ж тоді директорів КП «ВодГео» Петра Абажея та КП «Смілакомунтеплоенерго» Станіслава Голубця він приймав на посаду одноосібно, без конкурсного відбору.

Треба зазначити, що й спеціалістів, які можуть очолювати наші збиткові складні комунальні підприємства у нас не дуже багато, тому конкурси будуть не велелюдними…

Радник міського голови зазначила, що премії директора КП має встановлювати і погоджувати балансова комісія.