Королівську пошту відкрили у Першій міській гімназії Черкас. Відтепер її учні зможуть листуватися з королевою закладу. Для цього там розробили спеціальну марку. У такий спосіб учні наслідують традиції Великобританії, де прийнято писати листи королеві Єлизаветі ІІ – розповів Суспільному директор гімназії Сергій Саєнко.

Цей титул навесні виборола одинадцятикласниця Дар’я Хмельницька. Відсьогодні вона листуватиметься з учнями закладу. Листи королеві діти надсилатимуть у конвертах зі спеціальною маркою, – розповідає директор гімназії Сергій Саєнко. Її, каже, виготовили на «Укрпошті».

«Марка дійсно справжня. Вона має номінал, який дає право надсилати кореспонденцію по території усієї України, а 2-3 марки навіть по всьому світу. Тому це для реального листування».

Працюватиме королівська пошта, додає директор, передовсім для учнів 1-4 класів. На марці для листування розмістили фото королеви закладу Дар’ї Хмельницької. Вона каже: із дітьми спілкуватиметься із задоволенням.

«Це велика честь для мене. І сподіваюся, що пошириться в нашій гімназії, діти будуть користуватися поштовою скринькою і відсилати якісь листи. Я, по можливості, буду з ними спілкуватися. Я займаюся різними соціальними проектами, і вони можуть мені дати певні ідеї щодо поїздок, можливо, до будинків, до дітей їздимо, до тварин. Тому, якийсь буде діалог».

Про свої враження від знайомства з королевою розповідає третьокласниця Єлизавета Ткач.

«Я не можу навіть сказати словами. Описати її. Звичайно рада, бо це є лише в нашій школі».

Після відкриття пошти діти йдуть до класних кімнат. Там пишуть першого листа для королеви. Уособленням королівської пошти, стане ведмедик Паддінгтон – традиційна іграшка дітей Англії, – розповідає директор гімназії Сергій Саєнко. Невдовзі у закладі встановлять скриньку для листів.

«Поки що у нас немає поштової скриньки. Зараз наша делегація перебуває із мовним стажуванням у Великобюританії, у Лондоні і ми замовили привезти звідти скриньку із зображенням королеви».