Часто до лісових господарств звертаються навчальні заклади з проханням озеленити їх територію. Лісівники допомагають, адже власноруч вирощують весь декоративний посадматеріал. Інформує Центральний лісовий офіс.


У Корсунь-Шевченківській гімназії №2 разом зі школярами висадили 223 одиниці декоративного посадкового матеріалу, а це туї, самшити та інші декоративні кущі.

Далі – поїхали в ліс висаджувати нові дерева. Посадка відбувалась у Стеблівському лісництві за участі працівників апарату філії та лісництва. На площі 0,5 га висадили 2380 майбутніх дерев сосни та дуба.

В рамках Програми Президента “Зелена Країна” у філії цієї весни планують висадити 118,4 га лісів. Для цієї площі виростили та підготували для садіння 882 тис штук сіянців основних та супутніх лісоутворюючих порід. Висаджують дуб звичайний, сосну звичайну, ясен, модрину.

Крім того, лісівники вирощують сіянці дуба звичайного та модрини європейської із закритою кореневою системою. Для весняної посадкової кампанії виростили 13 тис. таких сіянців і планують заліснити ними площу 6,1 га.

На сьогодні у філії “Корсунь-шевченківське лісове господарство” висаджено 165 тис. штук майбутніх дерев на площі 33,5 га. Цьогоріч у філії лісокультурну кампанію проводять вручну, адже рельєф ділянок під посадку не дозволяє працювати технікою.