Учора Черкаський міськвиконком прийняв рішення щодо квіткового павільйону біля Драмтеатру, зобов’язавши його платити до міського бюджету. Це викликало чималий резонанс серед активних черкасців, які вирішили, що таким чином ларьки можуть узаконити. Однак у мерії наголошують – павільйон все одно знесуть, підприємців переселять на нове місце, однак доти нехай сплачують належні податки та збори, як усі, адже вони роками цього уникали. Тож і зрозуміло, що багатьом зацікавленим така ситуація була вигідною, і тому часто “протести” проти перенесення були добре сплановані.

“За пропозицією робочої групи з питань координації виконання рішення Черкаського окружного адміністративного суду від 09.06.2021 у справі № 580/153/21 розроблено проект рішення “Про проведення ярмарку з продажу квіткової продукції по вул. Симоненка напроти будинку № 3″, яке було прийняте виконавчим комітетом Черкаської міської ради 31.08.2021 року. Прийняття рішення щодо проведення ярмарку ніяким чином не легалізує торгівлю та не надає підстав вважати розміщення павільйону на постійній основі. Ці заходи є тимчасовими, дія ярмарку обмежена встановленими термінами. Слід зазначити, що суб’єкти господарювання, які здійснювали свою діяльність у зазначеному місці торгівлі не сплачували податки і пайову участь до міського бюджету більше п’яти років. За попередніми розрахунками сума невиплачених коштів складає більше 50 тис. грн. в місяць, тобто за весь період діяльності підприємців бюджет недоотримав близько 3 млн. грн.”, – пояснила в коментарі “Дзвону” директор Департаменту економіки та розвитку Черкаської міської ради Ірина Удод.

Вона зазначила, що таким чином з часу прийняття рішення підприємці, що здійснюють продаж квіткової продукції, сплачуватимуть комунальному підприємству “Черкаські ринки” кошти за надання послуг відповідно тарифам, встановленим згідно рішення виконавчого комітету Черкаської міської ради від 10.02.2015 № 138 та пайову участь в утриманні об’єктів благоустрою, згідно з рішенням від 09.07.2010 № 5-82.  Це дасть можливість КП “Черкаські ринки” встановити і облаштувати новий торгівельний  павільйон, створивши суб’єктам господарювання відповідні умови для здійснення торгівлі квітковою продукцією.

“Ще раз слід наголосити, що прийняте рішення діятиме до того часу, поки не буде організовано інше місце та умови для торгівлі квітковою продукцією суб’єктами господарювання, над чим наразі і працює робоча група”, – підкреслила Удод.