Лісівники Черкащини готуються до наступної лісокультурної кампанії – збирають урожай лісового насіння.

Наразі лісові господарства області заготовили понад 70 тонни жолудя та горіха чорного, чим практично перевиконали заплановані завдання.

У лісгоспах вже зібрано майже 60 тонн жолудя, з них 51,5 тонни жолудя дуба звичайного та 7,4 тонни жолудя дуба червоного. Окрім того, зібрали 11,3 тонн насіння горіха чорного, який добре зростає в наших кліматичних умовах та має цінну деревину. Решта – це насіння інших супутніх деревних порід, таких як липа, клен, акація.

Лісівники радіють високій врожайності дуба, яка минулого року була досить низькою через несприятливі погодні умови. Тож нині лісогосподарські підприємства області активно займаються заготівлею жолудя дуба звичайного та дуба червоного.

«Незважаючи на нестійкі погодні умови, цьогоріч надзвичайно високий врожай жолудя, який буває раз на 5-7 років. У 2017 році всього по області було заготовлено лише 15,9 тонн жолудя, нині вже зібрано 58,9 тонни», – зазначає головний спеціаліст управління лісового та мисливського господарства Анатолій Левицький.

Протягом зими насіння зберігатиметься у відповідних умовах, а навесні буде висіяне в лісових розсадниках та використане при створенні лісових культур.

За інформацією Черкаського обласного управління лісового та мисливського господарства