Поблизу Черкас, а саме в межах Свидівського та Дахнівського лісництв філії “Черкаське лісове господарство” є ділянки лісу, які постійно потерпають від засмічення. Ці насадження простягаються вздовж автодороги Черкаси-Канів. Цим шляхом щодня десятки сміттєвозів везуть сміття на звалище. Через недотримання правил перевезення, все сміття, що знаходиться у кузові, просто розвіюється вітром і осідає у лісових насадженнях. Нарікають у Центральному лісовому офісі.

Кожного для працівники Свидівського та Дахнівського лісництв прибирають ліси вздовж цього шляху, та бачимо, що ситуація не змінюється. Тому сьогодні в цьому районі було здійснено патрулювання спільно з працівниками Поліції. Зупиняли сміттєвози та проводили профілактичні бесіди, зобовʼязували закрити борти кузова. На деяких водіїв було складено протоколи.

Наголошуємо, що згідно статті 73 КУпАП за засмічення лісів відходами передбачено штраф від 425 грн до 850 грн (для посадових осіб від 850 грн до 1700 грн).

З початку року в Черкаській області працівниками державної лісової охорони філій було складено 23 протоколи на суму 10,3 тис. грн.