Минулої доби рятувальники 5 разів виїжджали на ліквідацію пожеж сухої трави та очерету. Повідомляють у ДСНС Черкащини.

Найбільшої шкоди вогонь завдав на Уманщині, де в адміністративних межах Колодистенської сільської ради, пожежа сухої трави поширилася на площу 4,5 га.

На боротьбу з вогнем до місця пожежі прибув не лише черговий караул уманської пожежно-рятувальної частини, а й місцева пожежна команда із села Ладижинка. Спільними зусиллями пожежу о 16:32 вдалось локалізували, а о 17:55 повністю ліквідувати. За попередніми даними, причиною події, яка завдала значної шкоди екосистемі стала необережність під час куріння.

Ще одна пожежа сухої трави виникла у селі Дубіївка, Черкаського району. Вогонь, що охопив суху рослинність, ще до прибуття пожежних встиг поширитися на площу у 500 м.кв. Загорання ліквідували добровольці місцевої пожежної команди із села Хацьки.

У селі Кедина Гора, Золотоніського району пожежа сухої трави призвела ще й до загорання лісової підстилки. Пожежу вдалось ліквідувати спільними зусиллями рятувальників золотоніської пожежно-рятувальної частини та Вільхівського лісництва. Вогнем знищено суху траву та лісову підстилку на площі у 100 м.кв.

Ще дві пожежі сухої рослинності виникли у Смілянському районі та місті Кам’янка.

За попередніми даними, причиною цих пожеж стало необережне поводження з вогнем.