Сподівання, що прийде літо і коронавірус відступить, на жаль не виправдалися. Адаптивний карантин продовжено ще на місяць – до 31 липня. Ба, більше, останнім часом близько тисячі інфікованих на COVID-19 в країні фіксується щодоби. Нові «антирекорди» свідчать, що заходи щодо контролю за протиепідемічними заходами необхідно посилювати. Про це, зокрема, говорили в ході останнього засідання ТЕБ і НС виконавчого комітету Канівської міської ради у середу, 24 червня.

– У нас на сьогодні ситуація більш-менш спокійна. Лише 19 випадків підтверджено на території Канева й Канівського району. Це, однак спровокувало, що люди дещо розслабилися і нехтують елементарними засобами захисту – маски, рукавички і, звісно, збереження дистанції, – розповів керуючий справами виконавчого комітету Володимир Святелик. – Разом з тим щодня з Канева їздить транспорт до Києва, де на сьогодні підтверджено вже понад 4 тис. випадків COVID-19.

До речі, останній випадок у Каневі, про який стало відомо минулої п’ятниці, 19 червня ц.р., було зафіксовано у жителя, котрий повертався зі столиці.

– На київських автовокзалах за нашими даними проводять температурні скринінги, але багато хто користується послугами популярного нині Блаблакару, де немає жодних заходів безпеки. Наш останній випадок – якраз такий, – наголосив В.Святелик.

Відтак, комісія ухвалила рішення про посилення карантинних заходів на Канівському автовокзалі – КП «Авто-Ріка», зокрема, під час посадки та висадки пасажирів.

Також буде посилено контроль за дотриманням санітарного законодавства на території Канівської ОТГ в закладах торгівлі, громадського харчування та транспорті. Спільно з представниками поліції та структурних підрозділів виконкому організують відповідні рейди.

Перевірятимуть і дотримання карантинних заходів під час відпочинку біля води. Так, засмагати людям можна, але необхідно дотримуватися дистанції у розрахунку 5 кв.м. на одну особу.