24 навчальні заклади Черкаського району днями отримали 671 ігровий набір LEGO «Play Box» та «Six Bricks» («Шість цеглинок») на кожен перший клас відповідно до розподілу Міносвіти. Набори школи отримали безкоштовно відповідно до Меморандуму про взаєморозуміння, підписаного Міністерством освіти та науки з компанією The LEGO Foundation. Пишуть “Сільські Обрії“.

– Дітей за допомогою нового обладнання вчитимуть алгоритмічно мислити, домовлятися та досягатися компромісів, експериментувати та аналізувати результати. Першокласники вчитимуться розуміти прості математичні моделі та використовувати їх для вирішення проблемних завдань, робити і перевіряти припущення, зосереджуватися, бути ініціативними, працювати командно складаючи свої “цеглинки” в одну побудову, – коментують у відділі освіти Черкаської РДА.

Нагадаємо, відповідно до програми Нової української школи кошти з державного бюджету на придбання комп’ютерної техніки, сучасних меблів та дидактичні матеріали зайшли кошти у сумі майже 1,7 мільйона гривень. Натепер тривають тендерні процедури по їхній закупівлі.