На території КП «Черкаська Служба Чистоти» знаходиться притулок для безпритульних собак. Вже вісім років притулок піклується про бездомних тварин та забезпечує їм проживання, харчування та лікування. Крім того, знаходить для них господарів та допомагає місту гуманно вирішувати проблему регулювання кількості бездомних тварин. Повідомляють у прес-службі комунального підприємства.

На щоденному утриманні притулку знаходиться 180-200 собак. В місті Черкаси затверджена рішенням ЧМР від 20.09.16 року №2-905 програма поводження з безпритульними тваринами на 2016-2020 роки. Згідно даної програми проводиться фінансування коштів на утримання тварин на комунальному притулку. На 2018 рік з міського бюджету на харчування безпритульним тваринам виділено 599 тисяч гривень. До раціону входять: сухі корма, фарш та каші. В роботі з утримання тварин задіяно чотири працівника з благоустрою, один ветлікар. Для відлову тварин створена бригада з двох ловців та водія автотранспортного засобу. У розпорядженні даної бригади є спеціальні засоби для відлову та утримання тварин (петлі, сачки, шприцемет). Автомобіль обладнано спеціальними клітками для перевезення тварин.

За перше півріччя 2018 року робітниками притулку виконано наступний обсяг робіт:
• Відловлено тварин: 114
• Утримано тварин: 200
• Прилаштовано тварин до нових власників: 58.

В нашому притулку собаки знаходять домівку, де про них турбуються і люблять, смачно та ситно годують. Перш ніж купити собі собаку, завітайте до нас, можливо саме в нас Ви знайдете собі вірного, надійного друга та улюбленця для своєї родини.

Дільниця по роботі з безпритульними тваринами: (0472)38-36-63.