Сьогодні у Медведівці будують нову амбулаторію, куди готові прийняти на роботу навіть родину лікарів, яких забезпечать житлом і пристойною зарплатою. Про це інформує прес-клуб реформ, пише “Прочерк”.

– До 1 вересня ми плануємо відкрити нову амбулаторію сімейної медицини, процес будівництва якої починається днями, – констатує голова Медведівської громади Олексій Лавріненко. – Амбулаторію буде розраховано на 2 робочих місця сімейного лікаря, сьогодні у нас працює лише 1 лікар. Для лікаря, який приїде працювати у громаду, ми уже придбали квартиру, і ще одна квартира буде на базі амбулаторії. Але, якщо це буде родина лікарів, яка захоче жити у будинку – ми вирішимо і цю проблему. Зарплату обіцяємо від 10 тисяч гривень. При амбулаторії буде і службове авто, наразі саме триває процес його закупівлі.

За словами голови громади, вона нараховує 2700 мешканців, а у перспективі амбулаторія обслуговуватиме понад 5000 людей, оскільки процес об’єднання триває. У будівництво нової амбулаторії громада вкладає 10% коштів  – це до 800 тисяч гривень, решта – кошти державного бюджету.

У приміщенні, де сьогодні знаходиться амбулаторія (і де діє реєстратура, терапевтичний, педіатричний, стоматологічний, гінекологічний, фізіотерапевтичний кабінет, лабораторія для аналізів, денний стаціонар на 5 ліжок), у перспективі буде відкрито ЦНАП.

За словами Олексія Лавріненка, для лікаря (або родини лікарів), крім житла, є всі вигоди: зручне транспортне сполучення, розвинена інфраструктура, у селі діє опорна школа та дитсадок, поряд знаходиться туристична мекка – заповідник Холодний Яр.