Гарантії того, що не повториться минулорічний колапс із утриманням доріг і тротуарів взимку, немає. На цьому наголосив у студії «Вичерпно» міський голова Черкас Анатолій Бондаренко.

– Велика проблема в тому, що «Укргазбанк» відмовив комунальному підприємству «ЧЕЛУАШ» в лізингу на придбання снігоприбиральної техніки. Одна з фірм, з якою «ЧЕЛУАШ» заключив договір, її вже готувала. Але подивишись на те, що відбувається у Черкаській міській раді, «Укргазбанк» відмовив у наданні певної кількості коштів на отримання цього лізингу. Тобто фактично поставив у незручне становище Черкаську міськраду. Тому проблема є велика, — відзначив Анатолій Бондаренко.
Через це, вважає очільник Черкас, місто просто може стати заручником даної ситуації. Тому наразі концентрують усю наявну техніку на комунальних підприємства «ЧЕЛУАШ», «Черкасиводоканал» та «Черкаситеплокомуненерго». Однак її все одно недостатньо.

Також вже оголошений тендер на зимове утримання доріг, у міськраді працюють над розробленням графіку очищення доріг.

– Однак відразу скажу, без залучення приватних підприємців, лише силами комунальників ми не впораємося, — наголосив Анатолій Васильович.