У Смілі Черкаської області активно ремонтують дахи і вікна, які були пошкоджені після російського ракетного удару 25 квітня. Про це “Укрінформу” розповів міський голова Сміли Сергій Ананко.

“Загалом постраждало понад 100 будинків. Вікна ми в перший день закрили плівкою, яку надав Червоний Хрест. Зараз заміннюємо дахи на трьох багатоповерхівках та чотирьох приватних будинках, які не можна було відремонтувати”, – сказав Ананко.

За його словами, з ремонтом усіх дахів місто має впоратися за місяць. Матеріали для ремонту (шифер і дерево) були заготовлені заздалегідь, ще після ракетного удару по Смілі 29 грудня.

“Вікна нам пообіцяли поставити благодійники. Зараз відбуваються активні заміри віконних рам. Про терміни встановлення вікон я казати не можу, бо це не комунальне підприємство, а благодійна організація”, – додав міський голова.

Нагадаємо, росіяни атакували Смілу ракетою 25 квітня. Було пошкоджено понад 100 будинків. Попередня атака відбулася напередодні нового року, 29 грудня. Тоді 8 приватних житлових будинків були визнані такими, що не підлягають відновленню.