На початку повномасштабного вторгнення нардеп Антон Яценко натякав очільниці Умані Ірині Плетньовій про потенційні домовленості з росіянами у разі їхнього успішного наступу. Про це очільниця Умані заявила в інтерв’ю “18000”.

За її словами, відповідна телефонна розмова відбулася 25 лютого. Вранці цього дня уманські депутати проголосували за спрямування 500 тис. гривень на програму супротиву для фінансування сил територіальної оборони.

– Після цього я виставила стрім. Надвечір мені зателефонував Антон Володимирович зі словами, що це дурня, цього не потрібно робити, що ми підтримуємо нашу армію, Київ може впасти за три дні, і незрозуміло, як життя складеться, можливо, доведеться домовлятися з новою владою, – розповіла Плетньова.

Вона зазначила, що між нею та Яценком виник конфлікт, після якого вона поклала слухавку. Натомість нардеп нібито звернувся до поліції щодо неправомірності проведення сесії в той день. Також вона процитувала слова, які нібито були сказані Яценком під час тієї телефонної розмови: “Нє нужно ето дєлать, ми нє знаєм, што будєт. Кієв чєрєз три дня падьот, і нам надо будет договаріватса”.

На слова політикині вже відреагував і сам Яценко. У фейсбуці його пресслужба спростовує цю інформацію.

“Народний депутат України Антон Яценко постійно, зокрема з першого дня війни, займає патріотичну проукраїнську позицію, яку публічно висловлював на своїх сторінках у соцмережах та засобах масової інформації. З першого дня війни (24.02.2022) Антон Яценко публічно закликав усіх об’єднуватись і допомагати територіальній обороні та цивільному населенню, наприклад, у його публікаціях від 24.02.2022 та 26.02.2022 року”, – пише пресслужба Яценка.