На засіданні Черкаської міської ради клопотали про спрямування понад 160 тисяч гривень для заміни теплонагрівача в будинку по вулиці Чорновола 160/1. Із таким зверненням до депутатів звернувся депутат Олександр Радуцький, пише сайт 18000.

За його словами, мешканці будинку майже 4 місяці без гарячої води. Там проживають переважно люди старшого віку. Будинку 50 років.

– Не дивлячись на те, що у нас є вода і газ, у будинку багато хворих людей та вже старих. Вони не можуть фізично нагріту воду віднести у ванну, – говорить одна із мешканок.

Однак, за словами депутата Павла Карася, це фізично неможливо. Адже з 1 травня набуває чинності новий закон про “Житлово комунальні послуги”.

– Будь-які видатки із бюджету можливі лише на умовах співфінансування за програмою, яка діє у місті, – наголошує Карась. – Витратити ці кошти зможе вже управитель будинку. За один день виділити кошти і провести фінансування неможливо.

Олександр Радуцький попросив внести зміни до відповідної проограми співфінансування вже на наступному засіданні виконавчого комітету.

Міський голова Анатолій Бондаренко також запропонував розширити перелік робіт, які можуть проводитися на умовах співфінансування. Серед них, зокрема, асфальтування прибудинкових територій, міжбудинкових проїздів тощо.