Головний медик Черкас Олег Стадник на “Фейсбуці” розповів, чому всім містянам варто якнайшвидже обрати свого сімейного лікаря.

“Мова йтиме про те, що уже 115 тисяч містян уклали декларації із своїм лікарем чи педіатром. На вихідних розгорілась певна дискусія у ФБ, чи буде прихід до сімейного лікаря платним на початку 2019 року. Спробую пояснити. На початку 2018 року на первинній ланці було 180 посад сімейних лікарів та педіатрів. Реальних фізичних осіб було плюс-мінус 140 осіб. Тобто дефіцит лікарів первинки нікуди не дівся. Зважаючи на той факт, що в середині липня вже було 6 лікарів, які набрали максимальну кількість пацієнтів ( нагадаю-1800 для сімейного та 900 для педіатра) та близько тьох десятків лікарів, які впритул наблизились до нормативної межі, варто над цим задуматись.Чому потрібно поспішити? Бо лікарів може на всіх не хватити.І при всьому вашому бажанні у 2019 році, вільних лікарів у місті може не залишитись і вам прийдеться шукати безоплатного сімейного лікаря можливо в Червоній слободі або Чигирині. А може просто йти до приватного лікаря.

Зразу скажу: я за вільну конкурентну ринкову ситуацію. Як до речі і МОЗ – у другу хвилю укладання угод уже зайшло більше 50 приватних структур і лікарів – ФОПів для отримання грошей від НСЗУ в інтересах пацієнтів. Але сутність укладання декларації залишається незмінною – декларація гарантує за гроші держави абсолютно безкоштовний супровід, консультації, нагляд, щеплення у вашого сімейного лікаря чи педіатра.” – пояснив Стадник.