Стосовно технології розчистки, що застосовувалась сьогодні протягом снігопаду розповів черкасцям підприємець Андрій Бортник, що відповідає за очистку міста.

Сніг розпочався вчора вечором. Штормове попередження ми отримали завчасно, дякуючи Черкаському гідрометеоцентру та його керівнику Віталію Постриганю. Температура повітря низька, -5 -10 градусів, сіль працює до -10.

З початку снігопаду і до ранку здійснювали чистку. Вологість снігу була низька, і сніг не прикатувався. Застосовувати сіль при такій інтенсивності снігопаду не потрібно. Сніг зчищався відвалами, враховуючи його кількість. При застосуванні щіток і чистці до асфальту потрібно було б застосовувати сіль після чистки. Але враховуючи інтенсивний сніг її кількість була б дуже значною, що дорого і сильно зашкодило б екології. Тому на дорозі лишалась певна кількість снігу, що не заважала руху і не переходила в накат.

Протягом дня кількість солі на дорозі плавно збільшувалась, для запобігання утворюванню накату. Чистка не здійснювалась. Сіль повинна була місити “кашу”. В 15:30, після закінчення снігопаду, запустили машини для чистки, після якої здійснюється обробка сіллю. Така стратегія забезпечила економне використання ресурсів, відсутність ожеледі і дозволить вийти на чисті дороги зразу по завершенню снігопаду.

Скарги де-яких містян, що чистка не здійснювалась, і “машини все перемісили” безпідставні. 

P.S. Цілковито усвідомлюємо, що вали на перехрестях і переходах створюють незручності для громадян. В договорі передбачена окрема розцінка для виконання цієї роботи і в нас є спеціалізована техніка – шнекоротори.

Нажаль, наше підприємство не працювало на утриманні доріг більше року, і тому не в повній мірі укомплектоване водіями та трактористами. Платити заробітну плату всім їм протягом року простою просто не було можливості. Стараємось зайти в роботу максимально швидко та залучити додаткових водіїв.

Також прошу звернути увагу, що протягом тривалого снігопаду містянам все ж таки доведеться стикатись з певними незручностями, які ми прагнемо мінімізувати максимально швидко. Для цього задіяна вся наявна в нас техніка спільно з КП ЧЕЛУАШ та рядом інших субпідрядників. Єдиною альтернативою є будівництво велетенського куполу над містом, який просто закриє його від снігу.