Благодійний фонд «МХП – Громаді» відновлює  забезпечення орендодавців агрохолдингу МХП якісним насінням овочевих культур у межах проєкту «Посій насіння з МХП».

Карантин в Україні спричинив багато незручностей для усіх видів бізнесу, різних установ і організацій. Не стали винятком і ініціативи БФ «МХП – Громаді», декілька з них опинилися під загрозою зриву. Одна з таких – соціальний проєкт «Посій насіння з МХП» – мав розпочатися ще у середині березня, але пандемія внесла свої корективи… Через необхідні та важливі обмеження щодо організації масових заходів проєкт був зупинений.  Втім, керівництво «МХП-Громаді» переглянуло усі можливі варіанти та ухвалило рішення не припиняти повністю проєкт, а дотримуючись усіх вимог карантину таки передати людям насіння.

blank

Головна мета проєкту – часткове забезпечення пайовиків МХП якісним посадковим матеріалом, який дозволить отримати кращі врожаї та зекономив бюджети сільських жителів. У кожен подарунковий набір входить 6 пакунків овочевих культур, зокрема огірок, буряк, морква, петрушка, редиска і капуста. Заплановано роздати 145 тисяч наборів насіння.

 – Певний час ми думали, що варто перенести проєкт на наступний рік, – розповіла директорка фонду Тетяна Волочай. – Але потім зрозуміли, що під час епідемії людям потрібні усі можливі види підтримки. Крім цього, в умовах початку садово-городнього сезону не працюють магазини, де жителі сіл зазвичай купують насіння, а самостійно заготовлений матеріал часто не дає високих врожаїв через те, що ослаблений та не відкалібрований. Тому ми вирішили продовжувати «Посій насіння з МХП», хай як би важко нам не було.

За словами пані Волочай, забезпечення пайовиків МХП насінням відбуватиметься поступово, з дотриманням усіх необхідних законодавством та постановами Кабміну вимог.

– Оскільки ми  не можемо збирати навіть малі групи людей, подарункові комплекти будуть передаватися нашим орендодавцям через поштові скриньки без додаткового контакту з ними.  Їх будуть розносити працівники земельного та соціального напрямів підприємств МХП, які присутні в конкретних містах і селах. Оскільки метою нашого проєкту є турбота про пайовиків, адже саме вони – головні партнери МХП, для нас дуже важливо бути з ними поряд – і у хвилини радості, і у хвилини тривоги, і у хвилини боротьби з лихом, – відзначила Тетяна Волочай.