Захисні, особливо багаторазові, костюми – найзатребуваніші серед усіх засобів індивідуального захисту для  медперсоналу Черкаського обласного центру екстреної медичної допомоги та медицини катастроф. Тому серед переліку допомоги від МХП та Благодійного фонду «МХП – Громаді», яку вчора вручили благодійники, – 700 ізоляційних захисних комбінезонів. Додатково «швидкій» передали 2 000 пар нітрилових рукавичок, 1 500 одноразових медичних масок, 40 захисних екранів, 30 захисних окулярів та 20 електронних безконтактних термометрів.

Нагадаємо, це вже другий візит представників холдингу МХП до Черкаського центру екстреної медичної допомоги та медицини катастроф за період запровадження каратинних заходів. Загальна сума допомоги від МХП в межах платформи співпраці бізнесу, влади і громади «Спільнодія Черкащини: здолати COVID-19» становить близько 700 000 грн.

blank

За словами директора Центру Ігоря Фесуна, допомога від МХП надзвичайно важлива і потрібна, бо безпека персоналу має бути на першому місці, адже якщо не захистити належним чином лікарів, які працюють у стаціонарах чи виїжджають на виклики, то рятувати хворих найближчим часом може не буде кому. Тільки за один день Центр використовує приблизно 80 захисних костюмів  та комбінезонів для лікарів та фельдшерів. З метою економії таких засобів індивідуального захисту в умовах пандемії придбали пральні машинки, і після дезінфекції одяг підлягає пранню, щоб ще 3-4 рази його можна було повторно використовувати.

– Ми також вдячні МХП і за партію безконтактних термометрів, які допоможуть зекономити мінімум 3-4 хвилини для вимірювання температури у хворого і для постановки діагнозу, що, відповідно, пришвидшить надання екстреної медичної допомоги, – коментує Ігор Фесун.

blank

Зі свого боку, представник МХП, координатор Черкаського обласного штабу протидії коронавірусу Руслан Пономаренко, передаючи допомогу  обласній  «швидкій»,  зауважив, що серед принципів  роботи компанії МХП – оперативність та професійність, тому під час закупівель засобів індивідуального захисту  для медперсоналу в умовах тотального їх дефіциту це відіграло вирішальну роль, адже вдалося не лише швидко знайти потрібні для лікарів засоби, а так само швидко їх доставити в медзаклади.

Директорка Благодійного фонду «МХП – Громаді» Тетяна Волочай наголосила, що МХП продовжує допомагати медзакладам області і насамперед тим, хто стоїть на передовій боротьби з коронавірусом. Медперсонал  Черкаського обласного центру екстреної медичної допомоги та медицини катастроф – якраз ті люди, хто  першими віч-на-віч зустрічається з хворобою і щодня  виїздить на порятунок хворих по всій Черкащині. Тому і допомога  МХП Обласному  центру «швидкої» найсуттєвіша.