Пасажири черкаського тролейбусу № 8 скаржаться на автомобілістів, які перекривають рух Привокзальною площею Черкас, пишуть «Вечірні Черкаси».

– Страшенні корки утворюються через день, коли приїздить поїзд «Москва – Херсон», – каже містянка Лілія. Прізвище не хоче називати. – Проводжаючі та зустрічаючі забивають своїми автомобілями площу вщент. Тролейбус стоїть 15-20 хвилин поки екіпажі патрульної поліції знайдуть і розтягнуть власників авто. Хоча й ці люди не винні, бо на площі немає знаку, який би забороняв зупинку.

Ситуацію коментує т.в.о. начальника безпеки дорожнього руху патрульної поліції м. Черкаси Анатолій Милостян.

– Практично через день наші екіпажі виїжджають на площу. Річ у тім, що я неодноразово звертався до міської ради з проханням розробити схему дорожнього руху на привокзальній площі. Визначитися, чи це площа, чи перехрестя. Надати нам на погодження проект розстановки дорожніх знаків. Однак, не зважаючи на численні звернення, міська рада ніяк не відреагувала.

В управлінні транспорту Черкаської міської ради про ситуацію знають.

– Там не тільки проблема у встановленні знаків. Там і розмітки немає, – каже керівник управління транспорту Віталій Москаленко. – Наскільки мені відомо, представники поліції та представники комунального підприємства ЧЕЛУАШ мали провести спеціальну зустріч, аби узгодити всі спірні питання.

В міському управлінні вуличної інфраструктури стверджують, що установка знаків – питання часу.

– Є доручення міського голови Анатолія Бондаренка комунальному підприємству ЧЕЛУАШ, яке виграло тендер на встановлення знаків, – говорить головний спеціаліст управлінні вуличної інфраструктури Віра Квітка. – Найближчим часом знаки будуть установлені.

Поїзд «Москва – Херсон» приїздить у Черкаси о 8.13 ранку.