Вже другий рік поспіль у закладах загальної середньої освіти Золотоніщини діють літні мовні загони при пришкільних літніх оздоровчих таборах. Влітку 2018 року вони були створені на базі 29 шкіл і охопили 367 дітей 5-8 класів, що мають здібності та мотивацію до вивчення англійської та німецької мов, тих, хто щороку залучаються до предметних олімпіад, англомовних конкурсів, заходів шкільних євроклубів. Про це пише “Черкаський Край”.

Ще в 2015 році за сприяння районного відділу освіти стартував пілотний проект літнього англомовного табору на базі Новодмитрівської ЗОШ для створення додаткової мотивації учнів до вивчення англійської мови. Проаналізувавши його роботу та оцінивши всі «за» та «проти» творча група вчителів англійської мови звернулася до керівництва району з проханням надати можливість кращим учням поєднати навчання з відпочинком у заміському таборі цілодобового перебування. Наш проект було підтримано й третій рік поспіль знавці англійської мови району проводять в мовному таборі п’ять дуже насичених, веселих, творчих, динамічних та сповнених нових відкриттів днів , які не лишають в дітей ні часу, ні бажання грати в комп’ютерні ігри чи сидіти в соцмережах. Кожен рік присвячений певній темі: “ProminentCountrymen”, “UKinUA”, “GOGREEN”, “Healthy Way of Life”.На навчальних станціях діти беруть участь в різних інтерактивних видах діяльностізгідно тематичної лінії табору, у проектній роботі, квестах. Діти вчаться працювати в команді, критично мислити, бути толерантними до інших, тобто опановують навичками 21 століття. Наші сільські діти отримуютьтакож унікальну можливість поспілкуватися з носіями мови, волонтерами Корпусу Миру США в Україні. У 2016 році – це були Кара та Кейсі Петерсони, а в цому році тренером у нашому таборі є Шеннон Картер.Бажаємоїй море яскравихзахоплюючихвражень, позитивнихемоцій, новихцікавихдрузів та продуктивноїспівпраціз вчителями англійської мови! Наш літній англомовний табір – це яскравий приклад дитино-центрованого підходу до учіння, опанування іншомовного спілкування та набуття ключових компетентностей у цікавій, дружній, невимушеній атмосфері.

Ми щиро вдячні районній державній адміністрації, районній раді, народним депутатам за фінансування літнього англомовного табору. Особлива подяка начальнику відділу освіти Денисенко В.В. за неймовірну підтримку цього проекту та методисту відділу освіти Логінову А.Ю. за конструктивні ідеї.

Як результат — задоволені як учні та їхні батьки, так і вчителі, оскільки у наших дітей з’явився стимул навчатися краще, щоб потрапити до табору, де вони забувають про свої гаджети і поринають у світ природи, дружби, позитивних емоцій та англійської мови!