Охорона життя і праці кожного працівника та недопущення виробничого травматизму – це одне з пріоритетних завдань для лісогосподарських підприємств Черкащини.

Черкаським обласним управлінням лісового та мисливського господарства, державними лісогосподарськими підприємствами здійснюється систематична робота щодо поліпшення умов праці та організації безпечної роботи у відповідності до Закону України «Про охорону праці» й інших нормативних актів.

Так, у 2018 році на охорону праці держлісгоспами області було заплановано використання коштів на суму 1,5 млн грн, фактично витрачено – 2,7 млн грн, що на 43 % більше від запланованого, і в середньому по управлінню складає 1657,8 грн на одного працюючого.

Розподіл коштів на охорону праці по статтям витрат у 2018 році складає:

– на придбання спецодягу та засоби індивідуального захисту витрачено 1052,7 тис. грн;

– на навчання працюючих – 645,4 тис. грн;

– на проведення медоглядів – 248,6 тис. грн;

– на проведення основних фондів у відповідність з вимогами нормативно-правових актів з охорони праці – 758,7 тис. грн.

«У 2018 році в лісгоспах були проведені щорічні навчання та перевірка знань з охорони праці робітникам по двадцятигодинній програмі. Загалом же навчання та перевірка знань посадових осіб держлісгоспів управління проводиться згідно плану-графіку в Українському центрі підготовки, перепідготовки та підвищення кваліфікації кадрів лісового господарства. Так, у 2018 році  57 працівників пройшли навчання», – зазначає завідувач сектору лісосировинних ресурсів та охорони праці управління Павло Сидорук.

Службами охорони праці лісгоспів та обласного управління минулоріч було проведено 434 перевірки стану охорони праці у підрозділах. За результатами перевірок налагоджений контроль за усуненням виявлених недоліків.

Випадків виробничого травмування працюючих, ДТП з транспортними засобами лісгоспів та випадків виникнення пожеж будівель і споруд у 2018 році не було.