Черкаський проєкт «Артифікація» увійшов до переліку кращих серед областей країни в межах Конкурсу історій «Громадянське суспільство, бізнес та влада – кращі практики співпраці». Завдяки ньому вдалося допомогти військовим, які перебували на лікуванні та реабілітації в медичних закладах Черкас, об’єднавши заради цього митців.

Проєкт об’єднав 8 креативних цікавих заходів із благодійною метою. За вдалу й успішну його реалізацію Міністерство культури та інформаційної політики України, Секретаріат Кабінету Міністрів України та низка організацій відзначили подяками учасників та партнерів. А це – Фонд Миколи Бабака, що виступив ініціатором проєкту, Черкаська обласна військова адміністрація, Черкаський художній музей та представники місцевого бізнесу.

Упродовж липня-серпня цього року в Черкаському обласному художньому музеї відбувались благодійні культурно-просвітницькі заходи: виставки світлин, зокрема Григорія Шевченка кінця XIX-початку XX ст., екскурсії, дискусії з художниками, фотографами, мистецтвознавцями, психологами, фахівцями б’юті-індустрії – про красу українського в поєднанні автентичності та сучасності.

Завдяки такому задуму вдалося залучити до заходів велику кількість черкасців, зокрема й внутрішньо переміщених осіб, та зібрати кошти для закупівлі необхідних речей нашим військовим у лікарнях.

Координаторка проєктної діяльності Фонду Миколи Бабака та авторка проєкту «Артифікація» Вероніка Ганєчко розповідає, що під час заходів вдалося створити справді мирну мистецьку атмосферу й таким чином долучити людей до благодійної діяльності, що нині надзвичайно важливо.

За словами начальника Управління культури та охорони культурної спадщини ОВА Олександра Шабатіна, такий результат й відзнака вкотре доводить, що в партнерстві можна реалізувати будь-який задум.

Між тим, проєкт «Артифікація» увійшов і до збірника історій про кращі спільні проекти організацій громадянського суспільства, бізнесу та органів державної влади.