У другій декаді серпня на Центральному кладовищі стартували роботи з облаштування могил золотоніських захисників. Як розповів заступник міського голови Олександр Флоренко, благоустрій планували і узгоджували з рідними завчасно, але роботи затяглися через процедуру проведення тендеру – такі бюрократичні реалії. пише сайт zoloto.city.

– Облаштовуємо перші 14 могил, на яких уже за усіма правилами можна вести підготовчі роботи до встановлення пам’ятників, – сказав посадовець. – Бетонна основа, плитка, бордюри. Об’єм робіт – великий. І оскільки це не капітальні видатки, а поточні, то аванс непередбачений. Тому підряднику довелося закумулювати значну суму коштів, аби приступити до робіт.

Ці обставини затягли початок благоустрою і викликали невдоволення родичів загиблих Героїв.

 Окрім земляних робіт та підготовки бетонної основи, будуть встановлені лавки.

– Під час зустрічей з рідними золотоніських Героїв дійшли спільної думки: пам’ятники вони встановлюватимуть самостійно, хто який обере, – пояснив Олександр Флоренко. – Міська рада пропонувала встановити усі надгробки однотипні, але погляди розійшлися.

Тільки на ці роботи з бюджету міста виділено майже 1 мільйон 400 тисяч гривень.

У планах – заміна асфальтного покриття на Алеї Слави. Але це – завершальна стадія процесу, оскільки нині задіяна техніка, що підвозить будівельні матеріали тощо.