Сьогодні на засіданні виконавчого комітету у межах розгляду проекту рішення “Про міський бюджет  на 2020” було прийнято рішення виділити 7,5 мільйонів гривень на впровадження в Черкасах системи “Безпечне місто”.

Ці кошти будуть перерозподілені з Департаменту освіти та гуманітарної політики Черкаської міської ради за рахунок економії.

За це рішення проголосувало шість членів виконкому. Тепер залишається, аби даний проект підтримали депутати на сесії.

Зауважимо, що представник «Національного Корпусу» у виконкомі не підтримав пропозицію щодо остаточного виділення коштів на систему «Безпечне місто». Хоча саме ця політична сила зараз активно використовує тему програми для власного піару, розміщуючи по всьому місту білборди, де запевняє черкащан, що саме “нацкорпусівці” активно працюють над її впровадженням.

Проте на практиці на засіданнях виконкому від “нацкорпусівця” можна почути купу версій, що ще треба зробити перш, ніж голосувати “За”. Посилаючись на різні технічні «перешкоди», які цілком можна вирішити вже в процесі реалізації проекту, ці “політики” просто затягують запуск системи. Бо ж якщо її запустять, то собі в актив “плюсик” запишуть інші політичні сили.

А в ситуації з “Нацкорпусом”, схоже, піар – головне. Навіть якщо він часто йде всупереч закону чи здоровому глузду. Згадайте хоча б те ж зразково-показове спилювання чужих білбордів чи нещодавнє “знесення” МАФу. Навіть якщо споруди ті незаконні, то політична партія не має ані повноважень, ані законних підстав десь щось пиляти чи валяти. І у цивілізованій країні ці “месники” вже давно сиділи б на лаві підсудних. Хоча, в деяких випадках саме цього ці партійні діячі і добиваються, щоб потім голосно кричати про “політичні переслідування”.

Поліна Котова