Восьмого травня близько 20:15 год., в Чорнобаївському районі в селі Мохнач по вулиці Старицького в господарстві місцевого жителя 1957 року народження виникла пожежа надвірної споруди (розміром 10х6 м, стіни глинобитні, покрівля шиферна). Повідомляють у Чорнобаївському районному секторі ДСНС.

Вогнем знищено перекриття на площі 15 м.кв., покрівлю на площі 5 м.кв., стіну на площі 7 м.кв., двері. Пошкоджено стіни на площі 10 м.кв. Причина пожежі – пустощі дітей з вогнем. Травмованих та загиблих у наслідок події немає. Пожежу локалізовано о 21:45 год., ліквідовано о 22:18 год. силами 6-го ДПРП (1АЦ).

Рятувальники ДСНС звертаються до батьків з проханням не залишати дітей без нагляду, тримати сірники та запальнички у недоступних місцях. Пам’ятайте: майже кожній пожежі можна запобігти! Для цього слід обов’язково обговорити в родині не тільки заходи щодо запобігання пожежі, а й порядок дій у разі її виникнення: спосіб виклику Служби порятунку, евакуації дітей, гасіння пожежі на початковій стадії, безпечні маршрути виходу з приміщення. Контролюйте розваги дітей та особистим прикладом навчайте їх правилам безпечної поведінки. Пояснюйте малюкам небезпеку і наслідки гри з вогнем. Пам’ятайте, що життя ваших дітей залежить лише від вас самих! Лише виконання елементарних правил пожежної та власної безпеки зможе зберегти ваше життя та майно від вогню.